ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα, καθώς οι συνέπειες της νέας κρίσης και των ανατιμήσεων είναι ήδη ορατές. Η… ψαλίδα μάλιστα ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους, μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ με την εικόνα αν μη τι άλλο να… τρομάζει τους πολίτες.

Με τον πληθωρισμό να χτυπάει ρεκόρ 25ετίας φθάνοντας τον Ιανουάριο στο 6,2%, για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, τους περιστασιακά και μερικώς απασχολούμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και εν γένει τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού η ακρίβεια δεν είναι απλά μεγάλη, είναι τρομακτική.

Κι αυτό γιατί τα ευάλωτα νοικοκυριά επηρεάζονται από τη δυσμενή συγκυρία πολύ περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό επειδή ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους σε αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Τα τρόφιμα και η ενέργεια είναι τέτοια αγαθά.

Καταδικασμένα στην ακρίβεια τα φτωχότερα νοικοκυριά

Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το μερίδιο της μέσης δαπάνης για είδη διατροφής και μη οινοπνευματώδη ποτά και στέγαση των νοικοκυριών του φτωχότερου 20% του πληθυσμού ανέρχεται στο 58,2% των δαπανών των νοικοκυριών, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού ανέρχεται στο 29,0%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages