ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022: Τα 6+1 SOS για τις φετινές εξετάσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022: Τα 6+1 SOS για τις φετινές εξετάσεις


Σίγα σιγά ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για τις Πανελλήνιες 2022. Τι πρέπει να ξέρουν μαθητές και υποψήφιοι για τις σχολές -στρατιωτικές και αστυνομικές-, και το μηχανογραφικό. Τα έξι συν ένα SOS που πρέπει να προσέξουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022.
Ποιος είναι ο «επτάλογος» ή αλλιώς τα 6+1 SOS της φετινής εξεταστικής διαδικασίας για τις Πανελλήνιες 2022.
Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Χρήστος Ταουσάνης θυμίζει στην εφημερίδα «Τα Νέα»
:

  • Ιδιαίτερη προσοχή στις αιτήσεις για τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας. Αν και είναι σαφείς οι οδηγίες που δίνονται στην εκάστοτε προκήρυξη, συχνά οι υποψήφιοι είτε θα υποπέσουν σε λάθη είτε θα διαπιστώσουν εκ των υστέρων πως έχουν παραλείψει κάποια σχετική προϋπόθεση. Για παράδειγμα, υπάρχει δυνατότητα να εξεταστούν για τις προκαταρκτικές εξετάσεις σε άλλο εξεταστικό κέντρο από εκείνο των σχολών προτίμησής τους. Ετσι, θα πρέπει να δηλώσουν το εξεταστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί, βάσει του τόπου διαμονής.
  • Υπάρχουν κατηγορίες μαθητών οι οποίες επωφελούνται με διάφορα ευεργετήματα (π.χ. ειδικό ποσοστό εισαγωγής, μετεγγραφές κ.λπ.), αρκεί να το γνωρίζουν και να έχουν κάνει τη σχετική προεργασία. Ενα παράδειγμα είναι οι σχολές Λιμενικού. Ιδιώτες που έχουν συμμετάσχει ενεργά σε επιχειρήσεις που συντονίζονται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή και τις λιμενικές αρχές της χώρας για διάσωση κινδυνευόντων ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο, εισάγονται στην οικεία σχολή, σε ποσοστό μέχρι 4%, ως ειδική κατηγορία.
  • Για όσους υποψηφίους των σχολών ενστόλων 2021 (UT κι όλες νοσήσουν με COVID-19 κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις τους θα προγραμματιστούν επιπλέον δύο εβδομάδες για σχετικές δοκιμασίες -εξετάσεις, στο τέλος του αρχικά καθορισμένου διαστήματος διεξαγωγής αυτών (που φέτος θα γίνουν την άνοιξη). Ωστόσο, για να υλοποιηθεί αυτό είναι απαραίτητη η προσκόμιση των δικαιολογητικών νόσησης.
  • Οποιος ενδιαφέρεται για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και το είχε δηλώσει στην αίτηση των πανελλαδικών, για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει στις σχετικές διαδικασίες επιλογής απαιτείται να υποβάλει και αίτηση στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας. Θα πληροφορηθεί από το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων προκειμένου να συμμετάσχει στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) και να πετύχει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής πρακτικών δοκιμασιών.
  • Υποψήφιος ο οποίος στην αίτηση-δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές και ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος για αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που έχει ανακοινωθεί αυτές τις ημέρες από τα αντίστοιχα υπουργεία. Αντίθετα, υποψήφιος ο οποίος στην αίτηση-δήλωση του Νοεμβρίου δεν δήλωσε εξέταση σε ειδικό μάθημα δεν θα μπορέσει να εξεταστεί σε αυτό, ενώ αν δήλωσε εξέταση σε ειδικό μάθημα και τελικά δεν εξεταστεί, απλώς θα αποκλειστεί από τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε αυτό.
  • Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του 2021 (υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση) δικαιούνται να διεκδικήσουν και φέτος την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, υποβάλλοντας κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Μάρτιος-Απρίλιος 2022). Οσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από την προηγούμενη συμμετοχή τους.
  • Οι μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας θα πρέπει να έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές νοσοκομείων. Οι υποψήφιοι αυτοί υποβάλλουν απευθείας διαφορετικό μηχανογραφικό δελτίο για το 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις με κριτήριο τον βαθμό του απολυτηρίου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages