ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου - KYPARISSIANEWS.COM Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σαν εφιαλτικό όνειρο, μας ακούστηκε η είδηση του θανάτου της 70χρονης που έχασε το σπίτι της, μετά από πλειστηριασμό που έγινε μέσα στην καραντίνα το 2020”,  από συμβολαιογράφο στο Κρανίδι.

  

Πρόκειται για περιστατικό που δείχνει την στάση που κρατούν τα διάφορα γραφεία διαχείρισης χρεών και οι τράπεζες, αφού η συγκεκριμένη γυναίκα που ζούσε με την πενιχρή σύνταξη των 347€ το μήνα  καλούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Αγνοώντας το αίτημα για παράταση της προθεσμίας παράδοσης του σπιτιού μέχρι να βρεί κατάλυμα με την βοήθεια των παιδιών της και παρά την διαβεβαίωση ότι βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης, η τράπεζα επέμενε μέσω δικαστικού κλητήρα να την απειλεί ότι θα την πετάξει στον δρόμο με εισαγγελική παραγγελία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Λίγες μέρες μετά την  μετακόμιση η ηλικιωμένη γυναίκα δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Για την  ιστορία, πρόκειται για μία  70χρονη, που διατηρούσε περίπτερο, στην οδό Ναβαρίνου που δεν της ανανέωσαν την άδεια  και δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Εμεινε χωρίς εισόδημα και δεν ελάμβανε ούτε σύνταξη χηρείας, εφόσον ο σύζυγός της, όσο ζούσε, δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω έλλειψης ενσήμων. Προσπαθούσε να τα φέρει βόλτα με την πενιχρή σύνταξη υπερήλικα. Η μοναδική περιουσία της το σπίτι της, που το  απέκτησε με δάνειο και το εξυπηρετούσε όσο είχε το περίπτερο.

Για όποιον αναρωτιέται αν υπάρχει όριο στην βαρβαρότητα, έρχονται κάτι τέτοιες ειδήσεις να αποκαλύψουν, άλλο ένα σύμπτωμα της λειτουργίας ενός σάπιου συστήματος, που εγκληματεί με χίλιους τρόπους σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages