ΕΠΑΦΕΣ Στ. Αναστασόπουλου με Σ. Κεδίκογλου για κατασκευή Τεχνητού Υφάλου σε παράκτια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΑΦΕΣ Στ. Αναστασόπουλου με Σ. Κεδίκογλου για κατασκευή Τεχνητού Υφάλου σε παράκτια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου

 


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, αρμόδιο για την αλιευτική πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στην Αθήνα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε το θέμα της υλοποίησης έργου, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας, για την κατασκευή Τεχνητού Υφάλου σε παράκτια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι έχει ολοκληρωθεί η μελετητική ωρίμανση για την κατασκευή του υφάλου, έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις,  τονίζοντας ότι προβλέπεται να κατασκευαστεί σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση 200μ. περίπου από την πλησιέστερη ακτογραμμή, ενώ η έκταση του αφορά 11 Km2   ζώνη προστασίας και 1 Km2 ο πυρήνας του.

Επιπλέον τόνισε, ότι η αρμόδια υπηρεσία, ΔΑΟΚ Τριφυλίας, έχει συγκεντρώσει το φάκελο των μελετών και αδειοδοτήσεων και συνεργαζόμενοι και με το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, θα έχουμε σύντομα και το σχεδιασμό της τριετούς παρακολούθησης του έργου, όπως απαιτεί το πρόγραμμα. Ο Υφυπουργός με τη σειρά του δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν οι οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του επιχειρησιακού προγράμματος, ώστε να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την υποβολή πρότασης.

Ένα έργο κατασκευής τεχνητού υφάλου έχει σαν κύριο στόχο την αναβάθμιση της βιοποικιλότητας, την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος από την υποθαλάσσια διάβρωση καθώς και την προστασίατων περιοχών από την παράνομη αλιεία. Επιπλέον μακροπρόθεσμα παρατηρείται αύξηση της βιομάζας των αυτόχθονων πληθυσμών, μέσω της δημιουργίας καταφυγίων και προστατευμένων κλειστών ζωνώνγύρω από τον τεχνητό ύφαλο, ενώ επίσης οι τεχνητοί ύφαλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τουριστικό αξιοθέατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages