Απαισιόδοξοι για ακρίβεια και οικονομία οι Έλληνες – Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Απαισιόδοξοι για ακρίβεια και οικονομία οι Έλληνες – Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης

 


Οι ανατιμήσεις προκαλούν πονοκέφαλο στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον

Η ακρίβεια καταγράφεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Marc.

Ειδικότερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα ενώ εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναδεικνύει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσίασε ο ANT1, οι πολίτες ζητούν περισσότερα μέτρα στήριξης καθώς αυτά που έχουν ληφθεί τα θεωρούν ανεπαρκή.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το 2022 αναφορικά τα οικονομικά του νοικοκυριού και την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ αντίθετα αισιοδοξία υπάρχει για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Για το αν θα είναι περιστασιακή η ενεργειακή χρήση το 75,2% πιστεύει πως θα κρατήσει περισσότερο ενώ μόλις το 18,7 πως θα είναι περιστασιακή.


Στην ερώτηση σε ποια αγαθά καίνε περισσότερο οι αυξήσεις το 55% λέει στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 52,2% στα τρόφιμα και τα είδη σούπερ μάρκετ, το 40,8% στη βενζίνη, το 37,4% σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης, το 4% στα ενοίκια, το 2,5% στην ένδυση και υπόδηση.  

Τα μέτρα για την ακρίβεια πάνε προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 49% λέει προς τη σωστή και το 47,5% προς τη λάθος.


Για το αν είναι επαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια το 82,5% τα θεωρεί ανεπαρκή και μόλις το 14,4% επαρκή.


Στο αν θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερο ή τόσα αντέχει ο προϋπολογισμός το 58% θεωρεί πως θα μπορούσαν να είχαν δοθεί περισσότερο και το 31,9% πως τόσο αντέχει ο προϋπολογισμός. 

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages