ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ζημιών στο ΔΣ Κοπανακίου ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ζημιών στο ΔΣ Κοπανακίου ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας

 


Διαμαρτυρία σχετικά με την επισκευή της κεραμοσκεπής του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου απο τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τη αγανάκτησή του για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής της Τριφυλίας σχετικά με την επισκευή της κεραμοσκεπής του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου, και ζητά  την άμεση απομάκρυνση των υλικών κατασκευής οροφής (πάνελ) από το χώρο του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι πρόκλησης ατυχημάτων.

Η ασφάλεια των μαθητών μας είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα. Τα υλικά αυτά καταλαμβάνουν μέρος του προαυλίου που θα έπρεπε να αποτελεί ελεύθερο χώρο για να απολαμβάνουν οι μαθητές το διάλειμμα τους  και όχι παγίδα για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι ευθύνες της πολιτείας και των τοπικών αρχών είναι διαχρονικές. Τα κακοσυντηρημένα και εγκαταλελειμμένα σχολικά κτίρια είναι μια θλιβερή πραγματικότητα  αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης. Στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να υπάρξει κίνδυνος κατάρρευσης σε κομμάτι της οροφής προκειμένου να αρχίσουν οι απαιτούμενες εργασίες επισκευής. Μάλιστα, αντί να υπάρξει συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου για να καθοριστεί το πρόγραμμα των εργασιών, οι υπεύθυνοι για το έργο απλώς τοποθέτησαν στοίβες από πάνελ στο χώρο του Σχολείου και οι εργασίες δεν προχωρούν.

Να σημειωθεί τέλος πως  η αντικατάσταση της κεραμοσκεπής  του  Δημοτικού Σχολείου  με πάνελ βιομηχανικού τύπου  αλλοιώνει την αισθητική του σχολείου και  προσβάλλει τις μνήμες των παλιότερων αποφοίτων του σχολείου και κατοίκων του χωριού.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση επισκευή ης οροφής.
  • Την απομάκρυνση των υλικών (πάνελ) από το χώρο του σχολείου μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες.
  • Για την ασφάλεια των μαθητών το χρονοδιάγραμμα των εργασιών να οριστεί από κοινού με την Δ/νση του Σχολείου.
  • Να γίνει σεβαστή η γνώμη της τοπικής κοινωνίας και η ιστορικότητα του κτιρίου.

                      Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Λαδά  Χριστίνα                                                Ψαλλίδας Διονύσιος”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages