Αγωνιστική υποδοχή των πρώτων τουριστών της Μεσσηνίας έκαναν οι αγρότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αγωνιστική υποδοχή των πρώτων τουριστών της Μεσσηνίας έκαναν οι αγρότες


 “Αγωνιστική υποδοχή των πρώτων τουριστών της Μεσσηνίας έκαναν οι αγρότες, γνωστοποιώντας στους τουρίστες τα μεγάλα προβλήματα που έχουν, τις αιτίες της πολυήμερης κινητοποίησης που πραγματοποιούν.

Συγκεκριμένα, παρέταξαν τα τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ενώ με πανό στα αγγλικά ενημέρωσαν τους τουρίστες ότι ενώ είναι αυτοί που παράγουν λάδι και πατάτα, την ίδια στιγμή δεν έχουν να φάνε.

“Παράγουμε ελαιόλαδο και πατάτες, και δεν υπάρχει φαγητό για εμάς. Καλώς ήρθατε στη Μεσσήνη!” γράφει το πανό των αγροτών του μπλόκου Μεσσήνης σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσουν τα προβλήματά τους στους πρώτους επισκέπτες της Μεσσηνίας που έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, από Μόναχο και Ζυρίχη.

Ευρεία αποδοχή υπήρξε από τους τουρίστες. Ενώ ενοχλημένοι εμφανίστηκαν μόνο οι βουλευτές που χάλασε η φιέστα του καλωσορίσματος…

Ο λαός να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα μας..

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούμε είναι:

§ Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

§ Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης

§ Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από τον παραγωγό για την κορινθιακή σταφίδα που θα ξεπερνάει το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Να οριστεί τιμή άμεσα και να ισχύει για όλους είτε παρέδωσαν πριν είτε αναμένουν τώρα να παραδώσουν

§ Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.), αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages