ΕΚΤΟΞΕΥΕΥΤΑΙ το ενεργειακό κόστος ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ και θα χαρατσώνουν δημότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΤΟΞΕΥΕΥΤΑΙ το ενεργειακό κόστος ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ και θα χαρατσώνουν δημότες


Εκτός ορίων τείνουν να τεθούν και οι Δήμοι, οι οποίοι βάλλονται από τις ανατιμήσεις, κυρίως στην ενέργεια. Η ανάγκη στήριξης από το κράτος επιτακτική με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου να στέκεται σ’ αυτό, αφού αν δεν υπάρξει ενίσχυση, θα τεθεί ζήτημα βιωσιμότητας. Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος μεγάλων αυξήσεων των τιμολογίων νερού, αλλά και των ανταποδοτικών τελών σχεδόν στο σύνολο των δήμων της χώρας εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που έχει προκαλέσει η υπερβολική αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ούτως ή άλλως θέτει άμεσα ζητήματα βιωσιμότητας των ΟΤΑ και χρεωκοπίας των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης.
«Οι δαπάνες των δήμων μόνο για την ενέργεια το 2019 ανήλθαν στα 300 εκ. ευρώ, ενώ σήμερα οι δήμοι δείχνει να επιβαρύνονται με άλλα τόσα, δηλαδή στο σύνολο 600εκ. Ίδια είναι και η εικόνα που μας μεταφέρθηκε στην ΚΕΔΕ από την ΕΔΕΥΑ, σε σχέση με το ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ της χώρας. Αυτό το κόστος δεν είναι δυνατόν να μετακυλιστεί στους δημότες μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών και των τιμολογίων των ΔΕΥΑ, αλλά δεν μπορεί και να απορροφηθεί από τους δήμους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages