Ανυπότακτα Φιλιατρά για την πλατεία Φιλιατρών: “Ο λαός λέει: «για την κουτάλα πάνε όλοι»!” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ανυπότακτα Φιλιατρά για την πλατεία Φιλιατρών: “Ο λαός λέει: «για την κουτάλα πάνε όλοι»!”

 


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ
λέει ο λαός…

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ευχήθηκε ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους στους Τριφύλιους – Μεσσήνιους λέγοντας: «η χαρά να λάμπει στις καρδιές τους…», καταλήγοντας στην υπενθύμιση ότι θα ανακατασκευάσει μαζί με τον Δήμαρχο την πλατεία Καποδιστρίου Φιλιατρών, κάτω από τις οδηγίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ τονίζουν στον κ. Νίκα πως τούτη τη φορά, κάνει την ανάγκη φιλότιμο και δηλώνει πως θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού. Την προηγούμενη φορά ο κ. Περιφερειάρχης –για να μην ξεχνιόμαστε- είχε γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε φτάσαμε με τις γνωστές διαδικασίες στην ΑΚΥΡΩΣΗ της μελέτης. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε στον κ. Νίκα και στον κ. Δημοάρχοντα, πως η πλατεία των Φιλιατρών δεν χρειάζεται ανακατασκευή ώστε να σπαταληθούν 3.300.000 ευρώ, μέσα από ένα έργο βιτρίνας και όχι ουσίας! 

Να καταστραφεί εκ τούτου η πλατεία με τη σημερινή της μορφή, η οποία βασίζεται στην περίφημη βραβευμένη μελέτη (2ο βραβείο Bienalle της Σόφιας 1982). Η οποία βεβαίως και δεν έχει ολοκληρωθεί, ας όψονται οι σκοταδιστές γι΄ αυτό! Παραμένει όμως ως ένας οραματικός στόχος που αναβαθμίζει την πόλη, το Δήμο, την Περιφέρεια και όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν ανάλογα βραβεία πουθενά κ. Νίκα! Η συμβατικότητα του λόγου σας και η λογικοφάνεια των επιχειρημάτων σας απέχουν παρασάγγας από αυτό που συμφέρει τα Φιλιατρά και όλη την Ελλάδα, σχετικά με την πλατεία Καποδιστρίου.
Η κεντρική πλατεία Φιλιατρών είναι χώρο-στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Την δε πολιτιστική κληρονομιά μας οφείλουμε να τη συντηρούμε, να την αναδεικνύουμε προσαρμοσμένη ως έχει στις σύγχρονες ανάγκες και πάντως ΔΕΝ την ανακατασκευάζουμε ώστε να καταστραφούν τα στοιχεία της, που συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον.
κ. Περιφερειάρχη, μη νομίζετε ότι μας διακατέχει μια στείρα άρνηση σχετικά με το συγκεκριμένο έργο. Αυτό αν ισχύει θα είναι μια απόλυτα συμβατική λογική και αυτού του είδους οι λογικές μας πάνε πίσω. Σήμερα, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που επιβάλλει η δημοτική αρχή Τριφυλίας. Τα δυσβάστακτα τιμολόγια ύδρευσης καθώς και τις υπερτιμημένες αντιμισθίες (μισθούς) αυτοδιοίκητων. Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν καν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ενέργειας, τις τραγικές αυξήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς. Ο κόσμος υποσιτίζεται κι αν όχι αυτό, διατρέφεται με σκουπίδια.
Μην ξεχνάτε κ. Νίκα ότι το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ κι εσείς επιμένετε να παρθεί δάνειο! Χωρίς μάλιστα να γνωστοποιείτε στην κοινωνία, τους όρους δανεισμού. Δηλαδή εμμένετε να βάλετε ένα ακόμα τεράστιο οικονομικό βαρίδι στις πλάτες των πολιτών και σε υποθήκη: τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τα πάρκα μας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με ποιο σκοπό; Μήπως για την προεκλογική σας ρεκλάμα;
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, μιλώντας σταθερά με τη γλώσσα της ευθύνης, της ηθικής, της αλήθειας και κατά συνέπεια του συμφέροντος της ρημαγμένης πόλης των Φιλιατρών, δηλώνουν με παρρησία ότι ο αγώνας ενάντια στην ανακατασκευή – καταστροφή της πλατείας Καποδιστρίου ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ!
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ακόμα και εάν αποδεχθούν ότι υπάρχουν παρεμβάσεις «άνωθεν», δηλώνουν με πίστη ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, είναι μια ευνομούμενη χώρα. Και οι «άνωθεν» παρεμβάσεις – εάν υπάρξουν – θα είναι αναποτελεσματικές. Αυτά σχετικά με τα ΦΕΚ που καθορίζουν την ιστορική πλατεία Καποδιστρίου και τον περιβάλλοντα χώρο αυτής ως σημεία αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής. Τέλος, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σας επισημαίνουν ότι οι δυνάμεις Επιτροπείας της χώρας μας (δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές), έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Και λένε: σταματήστε τις σπατάλες! Η ανακατασκευή – καταστροφή της πλατείας Φιλιατρών αποτελεί για την χώρα μας, μια τεράστια σπατάλη!
Ο λαός κ. Περιφερειάρχη λέει: «για την κουτάλα πάνε όλοι»! Ας αποδείξουμε λοιπόν ότι δε πάμε για την «κουτάλα» και είμαστε η φωτεινή εξαίρεση.

Φιλιατρά, 27 Φλεβάρη 2022
Για τα
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Βασίλης Σπυρόπουλος
Κοινοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages