ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΙΓΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΙΓΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 


Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας εκφράζει την έντονη διαφωνία του και δεν αποδέχεται καμία μείωση του Επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κανένα εργαζόμενο ιδιαίτερα σε μία εποχή που η Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων επιδεινώνεται οριζόντια και η ακρίβεια κάνει δύσκολη την επιβίωση τους.

Απορρίπτουμε την βαθμολόγηση των ειδικοτήτων στο πόρισμα της Διυπουργικής επιτροπής, κανένας εργαζόμενος δεν επιθυμεί να ανταλλάσσει επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας με κάποιο χρηματικό ποσό.  Πρόνοια όλων μας είναι ο μηδενισμός των επικίνδυνων συνθήκων και η εξάλειψη του επαγγελματικού κινδύνου.

Κάτι τέτοιο όμως στην χώρα μας είναι ένας στόχος από τον οποίο όλο και απομακρυνόμαστε σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις αναπτυγμένες χώρες, οι συνθήκες εργασίας γίνονται όλο και πιο δύσκολες, όλο και πιο επικίνδυνες .

Το 2021 ήταν μια χρονιά αρνητικός σταθμός στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, ενώ ήδη μόνο τον Ιανουάριο του 2022 έχουν σκοτωθεί τρείς εργαζόμενοι .

Σε καμιά λοιπόν περίπτωση δεν δικαιολογείται η μείωση του Επιδόματος Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κανένα εργαζόμενο.

Όσον αφορά δε τους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα η δρομολογούμενη περικοπή του παραπάνω επιδόματος αναμένεται ανώτερη του 50%.

Είναι αδιανόητο να υποτιμάται ο καθοριστικός ρόλος που έχουν οι εργαζόμενοι για την λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλών Ελλάδος με απόφαση της έχει αποφασίσει την κήρυξη στάση εργασίας, την Παρασκευή 18/2/2022 και ώρες 7:00-11:00 με την απαίτηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής του επιδόματος Επικίνδυνης εργασίας .

Μετατροπή όλων των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης .

Καλούμε τις εργαζόμενες στον κλάδο να συμμετέχουν στην παραπάνω στάση εργασίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages