ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου -Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου -Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 


Να απομακρυνθούν τα πάνελς από το σχολικό χώρο ζητούν Διευθυντής και Σύλλογος Γονέων

Την απομάκρυνση των υλικών κατασκευής οροφής (πάνελ) από τον σχολικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου, ζητά με επείγουσα επιστολή προς το Δήμο Τριφυλίας (κοιν. και στον ανάδοχο του έργου) ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας.
Στην επιστολή του διευθυντή της μονάδας αναφέρονται τα εξής:
“Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 8/2/2022 στο κέντρο τον προαυλίου και μπροστά από την κεντρική είσοδο του Δ.Σ. Κοπανακίου βρίσκονται στοίβες υλικών κατασκευής οροφής (πάνελ), τα οποία τοποθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, έγγραφη ή προφορική, τον Διευθυντή ταν Σχολείου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευών της σκεπής και ιενδοροφής του σχολικού κτηρίου. Τα υλικά παραμένουν στον σχολικό χώρο μέχρι και σήμερα χωρίς να πραγματοποιούνται εργασίες ή να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ίιαθητών/τριών του σχολείου, ενώ διαταράσσεται συνολικά η ομαλή λειτουργία του ,σχολείου (γονείς/κηδεμόνες διαμαρτύρονται για την ύπαρξη των υλικών, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εποπτεύουν συνεχώς τον χώρο γύρω από τα υλικά για την αποτροπή ατυχημάτων και να κρατούν διαρκώς μακριά τους/τις μαθητές/τριες από αυτά, τα υλικά εμποδίζουν την ασφαλή έξοδο από το σχολικό κτήριο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσής του). Επιπροσθέτως, ήδη έχουν αρχίσει να προκαλούνται φθορές στα υλικά κατά τη διάρκεια ωρών που το σχολείο δε λειτουργεί. Τα υλικά πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τον σχολικό χώρο μέχρι την έναρξη των εργασιών. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες”.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας με επιστολή του με θέμα «Αντικατάσταση Στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου» προς το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο κα. Κων/να Βασιλοπούλου και κοινοποιείται στο Δ/ντή Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου, στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, στο Συμβούλιο Κοινότητας Κοπανακίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Τριφυλίας και Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΕ Αετού, κ. Κουτρουμπή Αλέξανδρο και κ. Δριμή Δημήτριο σημειώνει τα εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι : 1) Στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έχουν τοποθετηθεί από την Τρίτη το απόγευμα, στις 8 Φεβρουαρίου, πάνελς τα οποία εμποδίζουν την ομαλότητα της καθημερινής ζωής των μαθητών/τριών καθώς και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Παρακαλούμε όπως μετακινηθούν άμεσα τα πάνελς από τον προαύλιο χώρο. 2) Προς μεγάλη λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η αντικατάσταση της στέγης δε Θα γίνει με κεραμίδια αλλά με πάνελς, που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά κτίρια. Ποιο άλλο σχολείο στο Δήμο Τριφυλίας ή στο Νομό Μεσσηνίας έχει πάνελς; Προσπαθείτε να αλλοιώσετε την αισθητικότητα αυτού του παραδοσιακού κτιρίου που αποτελεί κόσμημα στο χωριό; Προσπαθείτε να αφαιρέσετε όλες τις μνήμες από τους κατοίκους του Κοπανακίου που έχουν φοιτήσει εκεί; 3) Για ποιο λόγο η αντικατάσταση της στέγης να γίνει κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και να χαθούν τ α δια ζώσης μαθήματα; Τα έγγραφα για την επικινδυνότητα και την αντικατάσταση της στέγης έχουν συνταχθεί και προωθηθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου εδώ και 2 χρόνια. Για ποιο λόγο τόση βιασύνη και προχειρότητα; Δε μπορεί να επιτευχθεί η αντικατάσταση στις προσεχείς διακοπές του Πάσχα;
Κύριε Δήμαρχε, Το Δημοτικό Σχολείο είναι το «σπίτι» των παιδιών μας και απαιτούμε το σεβασμό του.
Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής σημειώνει:

“Ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή του διευθυντή και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Να απομακρυνθούν τώρα τα πάνελς (λαμαρίνες με γέμιση πολυουρεθάνης) από το σχολικό χώρο.
Προέχει η ασφάλεια των μαθητών/ριών.
Ο σχολικός χώρος δεν είναι εργοτάξιο.
Το προαύλιο, ως χώρος διαλείμματος ανήκει στους μαθητές/ριες και είναι μέρος της σχολικής ζωής.
Να λάβει τέλος η αυθαιρεσία, η αναστάτωση της σχολικής κοινότητας και της τοπικής μας κοινωνίας καθώς και η προσπάθεια αισθητικής κακοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος.
Η διευθέτηση και η αισθητική του δημόσιου χώρου είναι σοβαρή υπόθεση.
Δεν γίνεται με γιουρούσια.
Απαιτείται σύνεση.
Η κοινωνία μας θα υπερασπιστεί την ιστορικότητα,την αισθητική και τη λειτουργικότητα του σχολείου.
Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή του σε βιομηχανικό κτίριο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages