ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΜΕ ΑΣΑΦΕΙΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΟΝΕΡΟ--ΤΣΑΚΩΝΑ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΜΕ ΑΣΑΦΕΙΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΟΝΕΡΟ--ΤΣΑΚΩΝΑ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ερωτηθείς για υλοποίηση του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα από την εφημερίδα “Θάρρος”
, προχθές το βράδυ στο Διοικητήριο Καλαμάτας, μίλησε ξανά με γενικότητες και ασάφειες και δεν ανέλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την προώθηση από την Περιφερειακή Αρχή ικανοποίησης του αιτήματος της κοινωνίας της Τριφυλίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος μιλάει για ολόκληρο τον άξονα Πύργο – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα ο κ. Νίκας ανέφερε: «Εγώ, η Περιφέρεια κι ο περιφερειάρχης, ούτε ήταν, ούτε είναι οι κυβερνήτες της Ελλάδος. Αυτά είναι ζητήματα εθνικής πολιτικής. Εγώ λυπούμαι για το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Αλλά τις μελέτες δεν τις κάνει η Περιφέρεια, γίνονται σε εθνικό επίπεδο κι από υπουργεία τα οποία προσδιορίζονται όσον αφορά στις μελέτες. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Εγώ μιλάω με έμφαση ότι η μελέτη πρέπει να περιλαμβάνει όλο το Νότιο Άξονα, από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα, γιατί συνδέεται με την ανάπτυξη ολόκληρης της Νοτίου Πελοποννήσου. 

Το να λέμε “γιατί δεν κάνεις, περιφερειάρχη, αυτοκινητόδρομους ή γιατί δε φτιάνεις το εθνικό δίκτυο;”, γιατί τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος τον κάνει; Τον κάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Προφανώς εγώ θα συμβάλλω. Και το θέμα αυτό έχει ανακύψει με το νέο δρόμο ο οποίος προωθείται, από Μεγαλόπολη προς Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος έχει χρήματα, ενδεχομένως να έχει χρήματα, γιατί το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης προβλέπει Άξονα για δημόσια έργα.

Εγώ για τη Μεγαλόπολη κάνω μια προσπάθεια και θέλω να είμαι ευθύς διότι αυτή η πόλη εξήντα (60) ολόκληρα χρόνια σήκωσε ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό βάρος, ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό βάρος, για την ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής. Εφόσον λοιπόν για το έργο αυτό υπάρχουν χρήματα, όχι απ’ το ΕΣΠΑ, όχι απ’ τον προϋπολογισμό, όχι απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά από το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης, αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να πάνε κάπου αλλού, ούτε το Πύργο – Τσακώνα, ούτε την παράκαμψη των Λαγκαδίων, πρέπει να πάνε εκεί. Ενδεχομένως να πάνε εκεί. Όσοι κάνετε και το ρεπορτάζ στην Τρίπολη ξέρετε και το σχεδιασμό για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο που θα γίνει εκεί, για την ξενόγλωσση Σχολή Νοσοκόμων η οποία θα έχει έδρα το Ελληνικό και η διοίκησή της θα είναι στη Μεγαλόπολη, εν πάση περιπτώσει αυτή η πολιτεία πρέπει να στηριχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages