ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ η Μονάδα Απορριμμάτων Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ η Μονάδα Απορριμμάτων Μεσσηνίας

 


Σε καλό δρόμο όπως όλα δείχνουν αρχίζει να βαίνει το έργο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά την τροποποίηση της σύμβασης που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με στόχο να αρχίσει τη λειτουργία της η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Αρκαδίας, ήρθε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η έγκριση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ) για την κατασκευή των υποδομών της ΜΕΑ στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει οριστική λύση στον βραχνά της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί χρόνια ολόκληρα την Περιφέρεια.
Πλέον η “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου”, θυγατρική της Τέρνα Ενεργειακή προχωράει τις διαδικασίες για την κατασκευή και της δεύτερης μονάδας που αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου.

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ολόκληρο το πρότζεκτ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπει:

-τρεις ΜΕΑ (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία)
-δύο σταθμούς μεταφόρτωσης (Αργολίδα, Κορινθία)
-τρεις χώρους υγειονομικής ταφής (εκεί προβλέπεται να καταλήγει η μικρότερη ποσότητα απορριμμάτων)

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τα οφέλη

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποτρέπεται από την ταφή και θα αξιοποιείται τουλάχιστον το 65% των βιοαποδομήσιμων υλικών, θα εκτρέπονται από την ταφή 50.000 τόνοι υγρών αποβλήτων, ενώ θα παράγεται πράσινη ενέργεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών 6.000 νοικοκυριών, αποφεύγοντας παράλληλα την έκλυση 24.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 200 μόνιμες κατά την περίοδο λειτουργίας (27 έτη). Σε αυτές δεν υπολογίζονται οι έμμεσες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν (μεταφορές, εμπορία ανακυκλώσιμων, ενδιαίτηση προσωπικού, περιβαλλοντικές εκδρομές σχολείων κλπ.).

πηγή: www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages