Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προτείνει να γίνει Διοικητήριο το οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προτείνει να γίνει Διοικητήριο το οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας


ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΟΕΙΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  

Να μην αλλάξει η χρήση και ο σκοπός για τον οποίο αγοράστηκε και πληρώθηκε με 1.750.000 ευρώ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας το 2010, επί νομάρχη Δημήτρη Δράκου, το οικόπεδο ανατολικά του Δημαρχείου στην Κυπαρισσία, και να κατασκευαστεί εκεί Διοικητήριο και ό,τι άλλο προβλέπει η μελέτη (σ.σ. επικαιροποιημένη) που εκπονήθηκε τότε, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καταψηφίζοντας τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο «Δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας».

Όπως, δε, επισήμαναν δημοτικοί σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος το βράδυ της Δευτέρας, αθλοπαιδιές προβλέπονται στην παραλία Κυπαρισσίας, εντός Σχεδίου Πόλεως, στην ΠΕ 3, και υπάρχει έτοιμη μελέτη, καθώς είχε ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» αλλά δεν υλοποιήθηκε.
Για παιδική χαρά, σημείωσαν να γίνει σύγχρονη και ασφαλής στο χώρο του ΟΣΕ, πλησίον της κεντρικής πλατείας, εκεί που λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια [ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί εσαεί στο Δήμο Κυπαρισσίας επί δημαρχοντίας Κωνσταντίνου (Τάκη) Αδαμόπουλου]. Μάλιστα, τόνισαν πως αυτό που παρουσιάζεται δεν είναι αθλητικό κέντρο, αλλά υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συλλόγους και τμήματά τους για προπονήσεις ή και αγώνες, ενώ εξαρχής επισήμαναν πως ούτε και για αυτό το θέμα υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας.
Επίσης, πρόσθεσαν πως το έργο έχει δύο υποέργα. Το πρώτο, 317.000 ευρώ περίπου, είναι μόνο για διαμόρφωση χώρου, τοιχία και χαλίκια και για αυτό φέρεται πως υπάρχει η πίστωση, ενώ το δεύτερο υποέργο, ποσού 1,02 εκ. ευρώ, για προμήθειες και κατασκευές. Αυτό δεν έχει εξασφαλισμένη πίστωση και πάει σε μέλλοντα χρόνο, μετά τις εκλογές…
Από την πλευρά του, απόντος του δημάρχου, ο αναπληρωτής δήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, σημείωσε ότι το οικόπεδο «είναι της Περιφέρειας που τους έχει προτείνει να κάνει αθλοπαιδιές. Το είχε πει ο κ. Νίκας». Σε πρώτη φάση, είπε, είναι γύρω στα 300.000 ευρώ για περίφραξη κ.τ.λ. Μετά είναι γύρω στο 1 εκ. ευρώ. Θα γίνει αθλητικό κέντρο και η μελέτη είναι έτοιμη για γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5Χ5, παιδικές χαρές και πράσινο, χώρους αναψυχής και άλλα, δείχνοντας στο Σώμα το σχέδιο του έργου. Και τόνισε: «Εδώ είναι και το σχέδιο, άμα σας αρέσει…», προσθέτοντας ότι «είναι από την Τεχνική Υπηρεσία» και «μόνο η Γλυφάδα έχει…», με τον Γιάννη Μερκούρη να παρεμβαίνει λέγοντας ότι «όταν εμείς τους υπερασπιζόμασταν τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, εσείς μας λέγατε ότι είναι για γιδόστρατα. Δεν ντρέπεστε;». Ο κ. Μερκούρης ανέφερε πως «το θέμα αυτό το αναπέμψαμε για να περάσει από το Τοπικό Συμβούλιο. Γιατί δεν πέρασε απ’ το Τοπικό Συμβούλιο; Και πώς γίνεται η επιλογή;», θυμίζοντας πως το οικόπεδο αυτό έχει αγοραστεί (επί νομάρχη Δημήτρη Δράκου) «για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, να ανεγερθεί Διοικητήριο για να στεγάσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην πόλη…». Πρόσθεσε δε ότι για αθλοπαιδιές έχουν χώρο στην ΠΕ 3 στην παραλία, στο Σχέδιο Πόλεως, και ρώτησε: «Γιατί όλη η βιασύνη;», όντας αιχμηρός και για την Περιφέρεια.
Ο κ. Βλάχος απάντησε πως ο κ. Νίκας επέλεξε το αθλητικό κέντρο και να το χρηματοδοτήσει.
Παίρνοντας το λόγο η Χάιδω Παναγιωτοπούλου ανέφερε πως ενώ η προγραμματική σύμβαση αναφέρει αθλητικό κέντρο, από τη μελέτη προκύπτει πως δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο, αλλά για ανάπλαση του χώρου, σημειώνοντας προς τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Βλάχο ότι αν ήθελαν αθλητικό κέντρο, θα μπορούσαν να φτιάξουν κλειστό γυμναστήριο – “μπαλόνι” με 200.000 ευρώ και να είναι έτοιμο, για να χρησιμοποιείται από αθλητικά σωματεία και για αγώνες, όπως σε άλλους Δήμους. «Την προεκλογική σας αγωνία δε θα την πληρώσει η Κυπαρισσία και η Τριφυλία. Μιλάτε για ένα υποέργο που φτάνει μέχρι τα μπετά κ.τ.λ. Και μην τολμήσετε να πείτε ότι η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει αθλητικό κέντρο. Δεν ψηφίζει χαλίκια…», τόνισε η κα Παναγιωτοπούλου.
Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, είπε: «Δε θέλετε να το ψηφίσετε; Μην το ψηφίζετε», με συμβούλους της αντιπολίτευσης να λένε εκτός μικροφώνου ότι «δεν είναι αθλητικό κέντρο, αθλοπαιδιές να κατασκευάσουν στην ΠΕ 3 που προβλέπονται».
Σε αναφορά που έγινε σε παιδική χαρά στο χώρο του ΟΣΕ, ο κ. Βλάχος είπε ότι δεν παραχωρείται για παιδική χαρά γιατί απαγορεύεται επειδή περνάει δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος είπε πως δόθηκε η ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να γράψει ιστορία και θύμισε πως το οικόπεδο αγοράστηκε επί νομάρχη Δημήτρη Δράκου για να στεγαστούν υπηρεσίες σε ένα Διοικητήριο, αλλά η Περιφέρεια για να ξεφύγει προτίμησε να κάνει “αθλητικό κέντρο” και πέταξε το μπαλάκι, αλλά αυτό δεν είναι αθλητικό κέντρο. Αναρωτήθηκε, δε, πώς γίνεται τώρα να μην παραχωρείται ο χώρος στον ΟΣΕ που ήταν παιδική χαρά, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει πει πως της έχει παραχωρηθεί όλος ο χώρος του ΟΣΕ. Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος σχολίασε ότι επί είκοσι χρόνια είχαν ένα σκουπιδότοπο μες στην πόλη και τώρα παρουσιάζεται ένα πράγμα για να αθλούνται τα παιδιά στον ιστό της πόλης και έχει δύο υποέργα. Επίσης, ότι οι σύγχρονοι χωροτάκτες δεν επιλέγουν διοικητήρια και συγκέντρωση υπηρεσιών.
Ο Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως βάζουν ψευτοδίλημμα στον κόσμο «ή αθλητικό κέντρο ή διοικητήριο» και ότι θα έπρεπε να υπάρχει η γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ ρώτησε εάν έχουν κάνει λογαριασμό τι πληρώνεται για τη στέγαση υπηρεσιών σε διάφορα κτήρια, τονίζοντας πως με αυτό που παρουσιάστηκε ούτε αθλητικό κέντρο θα γίνει, ούτε ένας χώρος που θα στεγάσει υπηρεσίες, «άρα δεν είναι σοφή επιλογή».
Κατά τον ίδιο, θα έπρεπε να εξασφαλιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης και μετά να μιλούσαν για υποέργα 1 και 2. Έτσι, πρότεινε αναβολή για να συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο το θέμα.
Με την αναβολή συμφώνησαν ο Στάθης Ανδρινόπουλος με τη Μάγδα Καμπύλη – Ανδρινοπούλου και τον Γιώργο Τσακανίκα. 
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς τόνισε ότι η αρχική απόφαση για την οποία πάρθηκε το οικόπεδο (σ.σ. από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για Διοικητήριο) είναι η πιο σωστή και καταψήφισε το θέμα. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages