ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Δημάρχου και αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το γεφύρι Μουριατάδας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Δημάρχου και αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το γεφύρι Μουριατάδας


«Κακός χαμός» έγινε με την έναρξη της 5ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας για το γεφύρι της Μουριατάδας. Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου σημείωσε πως είναι ψέματα ότι η ί
δια, η παράταξή της και η αντιπολίτευση αρνήθηκαν έργο κατασκευής γεφυριού Μουριατάδας και ότι η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη με ψέματα παραπλανά τον κόσμο. «Το βάλατε να γίνει διαγωνισμός» είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, συμπληρώνοντας: «Σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνετε πόλεμο στο δήμαρχο να μη γίνει τίποτα». Αυτό και άλλες αναφορές του κ. Λεβεντάκη στο ίδιο πλαίσιο προκάλεσαν την αντίδραση της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, του Παναγιώτη Τσαφαρά, του Γιάννη Μερκούρη, του Γιάννη Παρασκευόπουλου και του Σαράντου Κουκούμη.
 Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε: «Όταν δεν έχετε προϋπολογισμό, μην κατηγορείτε την αντιπολίτευση», ενώ η Χάιδω Παναγιωτοπούλου είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι έπρεπε να έρθει το τεχνικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο», κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι λασπολογεί και παραπληροφορεί. Ο πρόεδρος της Μουριατάδας, Θανάσης Σπυρόπουλος, σημείωσε ότι «το γεφύρι είναι υψίστης σημασίας, γιατί κόβει το χωριό όλο». Από την αντιπολίτευση τόνισαν πως το έργο είναι μέσα στο ψηφισμένο τεχνικό πρόγραμμα σε άλλο κωδικό μαζί με άλλα έργα, με τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου να λέει προς τη Δημοτική Αρχή: «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στις απευθείας αναθέσεις σας…». 
 Γιάννης Μερκούρης και Γιάννης Παρασκευόπουλος ανέφεραν πως ούτε και προχθές υπήρχε έτοιμη μελέτη για το γεφύρι και στράφηκαν κατά της Δημοτικής Αρχής, με την κα Παναγιωτοπούλου να συμπληρώνει σε άλλο σημείο: «Χωρίς μελέτη, τι;», μιλώντας για νομιμότητα και ασφάλεια των πολιτών. 
Ανέφερε δε ως παράδειγμα τον Ξενώνα Σιδηροκάστρου για Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, που ίδρυσε ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λεβεντάκη να παρεμβαίνει και να τον ευχαριστεί, και την κα Παναγιωτοπούλου να τονίζει πως αναφέρεται στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τις εργασίες που έγιναν και ότι «τρέχουν υποθέσεις στο δικαστήριο». Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος της Μουριατάδας έχει δίκιο και πρέπει να γίνει το γεφύρι, το ίδιο και στις Καρυές και στην Αγαλιανή και στο Σιδηρόκαστρο, αλλά δεν υπάρχει μελέτη. 
Να γίνει το έργο αλλά χρειάζεται μελέτη, συμφώνησε και ο Σαράντος Κουκούμης. Μέσα στο «μπάχαλο» που ανά διαστήματα επικρατούσε, εκτός μικροφώνου από την αντιπολίτευση ειπώθηκε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε το συμβούλιο για επείγουσα ανάγκη στο γεφύρι της Μουριατάδας και πως δεν έχει κάνει καν μελέτη. Άρα, η εγγραφή στην εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το Τ.Π. με ποσό στα όρια της ανάθεσης συνιστά και κοροϊδία στον πρόεδρο και τους κατοίκους, ενώ προσέθεταν ότι στη συνεδρίαση για το Τ.Π. η Δημοτική Αρχή δεν είχε καλέσει τους προέδρους, ώστε να είναι παρών ο πρόεδρος της Μουριατάδας και να πει για το πρόβλημα στο γεφύρι. 
 Όπως τονίστηκε από την αντιπολίτευση, οφείλει αμέσως να συντάξει μελέτη και να την πάει στο συμβούλιο και εκεί να ληφθεί απόφαση για το έργο, στο οποίο όλοι συμφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages