"ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ"στη Βουλή από καταγγελίες Πολάκη κατά Μαντά για off shore και χρέη στο Δημόσιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

"ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ"στη Βουλή από καταγγελίες Πολάκη κατά Μαντά για off shore και χρέη στο Δημόσιο

 


Νέα καταγγελία έκανε ο Παύλος Πολάκης, υπεύθυνος του Τμήματος Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, για τον βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά. Τον κατηγορεί ότι έχει μεγάλα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς να τα έχει ρυθμίσει αλλά και χωρίς να του επιβάλλονται οι συνέπειες στις οποίες υπόκεινται άλλοι οφειλέτες πολύ μικρότερων ποσών. Από την πλευρά του ο Περικλής Μαντάς αναγνωρίζει τις οφειλές του, τονίζει όμως ότι είναι σε διαδικασία ρύθμισης και ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ωστόσο η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις που πιθανόν αφορούν και στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο Περικλής Μαντάς μιλά για “κουκουλοφόρο” στη Μεσσηνία, πληροφοριοδότη του Παύλου Πολάκη…

Στη  ανακοίνωση ο Παύλος Πολάκης σημειώνει:
«Περικλή Μαντά, έπρεπε να έχεις παραιτηθεί από χθες!
Σύμφωνα με πληροφορίες από επιχειρηματικούς κύκλους της Μεσσηνίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την έρευνα του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο εν λόγω "άριστος" βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ έχει από το 2019 ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ προς το ΔΗΜΟΣΙΟ (από ατομική και εταιρική δραστηριότητα) ΑΝΩ ΤΩΝ 650.000 ευρώ, τα οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!
Σύμφωνα με το νόμο "όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των 200.000€".
Προφανώς αυτός ο Νόμος ισχύει για όλους τους άλλους φορολογούμενους, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ του Μητσοτάκη!!!
Προϊστάμενε της Δ.Ο.Υ Καλαμάτας γιατί από το 2019 δεν κίνησες την προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του Μαντά; Γιατί δεν έστειλες τον φάκελο στον Εισαγγελέα; Υπήρξε κάποια παρέμβαση;
Κύριε Πιτσιλή της ΑΑΔΕ γιατί δεν πήρες μέτρα εναντίον του Μαντά για τα ληξιπρόθεσμα και αρρύθμιστα χρέη του, όπως καθημερινά κάνεις για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους;
Σε σένα Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχω να πω τίποτα άλλο, πέραν του ότι: ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!!
ΥΓ. : Μην βγει κανείς και πει πως δεν ισχύουν αυτά που γράφω! Τα στοιχεία είναι στη διάθεση και της ΔΟΥ Καλαμάτας και του κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ, που κάνει κατασχέσεις λογαριασμών για 50αρικα, ενώ εδώ δεν είδε τίποτα!»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΑ
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, απάντηση στη νέα καταγγελία του Παύλου Πολάκη ως εξής: «“Υποσχέθηκα χθες στον κύριο Πολάκη "καθαρές κουβέντες" και όσο υιοθετεί τα όσα του τροφοδοτεί ο «κουκουλοφόρος» της Μεσσηνίας και τα δεκανίκια του, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Άνθρακας ο θησαυρός, κ. Πολάκη. Γελάει όλη η Μεσσηνία με αυτά που γράφετε.
Και για να σας προστατεύσω:
Αλήθεια πρώτη: Την επιχειρηματική μου δραστηριότητα την ξεκίνησα από μικρή ηλικία. Όχι σε κάποια οικογενειακή επιχείρηση, ούτε με χρήματα από την οικογένειά μου. Και όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου, αντιμετώπισα κι εγώ τα δεινά της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες των μνημονίων. Ας γνωρίζει ο κ. Πολάκης λοιπόν ότι το κύριο μέρος των οφειλών αυτών δημιουργήθηκε αρκετά πριν το 2019, κυρίως κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης όταν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες. Ήταν τότε που πολεμούσα όπως όλοι μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά, αλλά ο «δημοκράτης» και «προστάτης του λαού» κ. Πολάκης και το κόμμα του έκλειναν τις τράπεζες, διέλυαν την οικονομία και φόρτωναν σε όλους μας το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο.
Αλήθεια δεύτερη: Ποτέ δεν προσπάθησα να αποφύγω τις ευθύνες μου και πάντα κινήθηκα στο πλαίσιο των εργαλείων και των ευεργετικών νομοθετικών ρυθμίσεων προς τους οφειλέτες που προσέφερε κάθε φορά η πολιτεία. Ας γνωρίζουν όλοι λοιπόν ότι το συνολικό ποσό των οφειλών βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης σύμφωνα με τον εξωδικαστικό νόμο και ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες. Επιπροσθέτως από τους έξι φακέλους που έχουν κατατεθεί στο εξωδικαστικό νόμο, έχουν οριστικοποιηθεί ήδη οι τρεις και αναμένεται η οριστικοποίηση και των υπολοίπων. Προφανώς ο Μεσσήνιος «κουκουλοφόρος» δεν μετέφερε αυτή την πληροφορία στον κ. Πολάκη.
Αλήθεια τρίτη: Πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι ένας φορολογούμενος πολίτης και ουδέποτε είχα κάποια ιδιαίτερη ή προνομιακή μεταχείριση από το κράτος λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας. Ακολούθησα ό,τι επιβάλει ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις, αποδεχόμενος τα βάρη, τις συνέπειες και τις προεκτάσεις τους όπως όλοι μας. Η δικαστική διαδικασία που εφαρμόστηκε είναι αυτή ακριβώς που ο νόμος προβλέπει, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ έχει προβεί σε όλα τα μέτρα είσπραξης των οφειλών, όπως προβλέπεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Προφανώς ούτε αυτή την πληροφορία μετέφερε στον κ. Πολάκη ο Μεσσήνιος «κουκουλοφόρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages