Τα πρώτα θερμοκήπια χαμηλής κάλυψης άρχισαν να «ξεφυτρώνουν» στην Τριφυλία το τελευταίο δεκαήμερο με τις εκτάσεις που θα φυτευτούν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, να είναι μειωμένες φέτος κατα 10%. Πέρυσι είχαν φυτευτεί περίπου 6.000 στρέμματα, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι θα φυτευτούν περίπου 5.000 στρέμματα υπαίθριου καρπουζιού. Τα πρώτα κτήματα φυτεύτηκαν, σε Αγρίλη, Λιμενάρι, Μαραθοπόλη, Λαγκούβαρδο και στην περιοχή της Τερψιθέας, με υπερπρώιμα υβρίδια καρπουζιών με στόχο την γρήγορη συγκομιδή.
Οι καρπουζοπαραγωγοί θα πρέπει να προσέξουν γιατί η καλλιέργεια του πρώιμου καρπουζιού είναι συνυφασμένη με τις καιρικές συνθήκες, ακόμη και στην περίοδο της συγκομιδής. Ακόμη και η τιμή του προϊόντος είναι συνδεδεμένη με τις καιρικές συνθήκες τις ημέρες της συγκομιδής.
Η ηλιοφάνεια έδωσε τη δυνατότητα στους παραγωγούς να κάνουν τις πρώτες φυτεύσεις, ωστόσο ο παγετός που επικρατεί τις πρώτες πρωινές ώρες αποτελεί εμπόδιο.
Οι παραγωγοί κατά την μεταφύτευση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τις πρώτες ημέρες μετά την μεταφύτευση θα πρέπει να γίνει ένα ριζοπότισμα με σκευάσματα πυκνά σε φώσφορο ώστε να ένα διευκολυνθεί η ριζοβολιά των φυτών και το καλό ξεκίνημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου