ΤΑΞΙΔΙΑ -Στην Πελοπόννησο υπάρχει ένα πανέμορφο “μουσικό χωριό” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑΞΙΔΙΑ -Στην Πελοπόννησο υπάρχει ένα πανέμορφο “μουσικό χωριό”

 


Πιάνα: Το πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας πάνω στον ποταμό Ελισσώνα

Μέσα σε ένα ελατοδάσος του Μαινάλου, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά έξω από την Τρίπολη, βρίσκεται χτισμένη η Πιάνα, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό όπου έχει χαρακτηριστεί Παραδοσιακός Οικισμός και βρίσκεται κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης Διπαίας.

Το χωριό το διασχίζει ο ποταμός Ελισσώνας και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό: Παντού υπάρχουν τρεχούμενα νερά και φυσικά πλούσια βλάστηση.

Πιάνα

Πάνω στο βράχο δεσπόζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ενώ στην πλατεία υπάρχει το λαογραφικό μουσείο με τα σημαντικά εκθέματα και οι βρύσες με το γάργαρο νερό.

Κάθε σπίτι είναι κι ένα ξεχωριστό στολίδι: Πετρόχτιστο με κεραμίδια, ξύλινες πόρτες με αμπάρες και φυσικά κάθε αυλή έχει τον δικό της ξυλόφουρνο.

Πιάνα

Έχει ενδιαφέρον: Στο Λιμποβίσι έχει αναστηλωθεί η οικία των Κολοκοτρωναίων και είναι πια μουσείο που μπορείτε να το επισκεφθείτε.

Πιάνα

Αξίζει επίσης να αφιερώσετε χρόνο ώστε να ανακαλύψετε τις ομορφιές στο Αρκουδόρεμα με την εκκλησία της Παναγίας του Αρκουδορέματος που χτίστηκε το 1719, στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο γύρω από τον ποταμό Ελισσώνα, αλλά και στο Πιανοβούνι που ο μύθος θέλει να βρίσκονταν η σπηλιά του Πάνα.

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages