ΞΕΚΑΘΑΡΗ ενημέρωση πρώην Δημάρχου Κυπαρισσίας για το οικόπεδο που προορίστηκε για Διοικητήριο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ενημέρωση πρώην Δημάρχου Κυπαρισσίας για το οικόπεδο που προορίστηκε για Διοικητήριο!

 


Ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης παίρνει δημόσια θέση κατά της πρότασης της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας για το οικόπεδο των 7 στρεμμάτων δίπλα από το δημαρχείο Κυπαρισσίας να γίνει αθλητικό κέντρο, με αποφάσεις του τότε Δ.Σ. αλλά και το ρεπορτάζ της εποχής στο τοπικό τύπο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμπαζιώτης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει  μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τις προηγούμενες μέρες, έγινε μεγάλη κουβέντα για το λόγο ότι δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση, η μελέτη για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία. Την πρώτη είδηση, όπως παρουσιάστηκε, όποιος τη διάβαζε καταλάβαινε ότι για φτηνούς αντιπολιτευτικούς λόγους, η αντιπολίτευση δεν ψήφισε ένα τόσο καλό έργο, προκειμένου η δημοτική παράταξη να μην πάρει μπόνους στις επερχόμενες εκλογές. Πολλοί μάλιστα εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη στάση της αντιπολίτευσης, χωρίς να την κατανοούν.

Ποια είναι η αλήθεια; Το συγκεκριμένο οικόπεδο, έκτασης 7 περίπου στρεμμάτων είχε αγοραστεί με απόφαση της Νομαρχίας και της Δημοτικής αρχής, με σκοπό να κατασκευαστεί το Διοικητήριο της Κυπαρισσίας, στεγάζοντας όλες τις Δημόσιες, Περιφερειακές και Δημοτικές υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο κτίριο που θα περιλάμβανε και αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο (κατά το πρότυπο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας) και πιθανώς υπόγειο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων.

Οι Υπηρεσίες που τώρα πληρώνουν πολλά ενοίκια για τη στέγασή τους θα μπορούσαν να οργανωθούν με σύγχρονο τρόπο εξυπηρετώντας πολύ καλύτερα και τους πολίτες. Στον περιβάλλοντα χώρο θα μπορούσαν να χωροθετηθούν αθλοπαιδιές.

Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το χώρο του Δημαρχείου, περιλαμβάνοντας και την ανάδειξη του σπιτιού του Μιχάλη Κατσαρού που βρίσκεται στο σημείο αυτό. Ο όλος σχεδιασμός προβλέπεται και στο υπό έγκριση νέο σχέδιο της Πολεοδομικής Ενότητας 1, που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τον οικισμό της Άνω Πόλης. Αυτό το μεγάλο έργο πνοής και ανάδειξης της πόλης, έφτασε να ξεπουληθεί φτηνά με την πρόθεση κατασκευής κάποιων αθλοπαιδιών, που ούτως ή άλλως προβλέπονται και σε αυτό τον πρώτο σχεδιασμό!

Μου κάνει εντύπωση μάλιστα που ενώ ο κ. Νίκας γνώριζε πολύ καλά την πρόθεση του Δήμου Κυπαρισσίας αλλά και της Νομαρχίας που χρηματοδότησε την αγορά του οικοπέδου, μια και ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος τότε, έρχεται τώρα και προσφέρει στη Δημοτική Αρχή το πινάκιο φακής του αθλητικού κέντρου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο, και όλοι οι φορείς, πρέπει σύσσωμοι να υποστηρίξουν την πρόταση δημιουργίας του Διοικητηρίου της Πόλης, σαν ένα έργο πραγματικής προόδου και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages