ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΗΧΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΡΟΒΗΛΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Στο προσκήνιο παραμένει και μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δημιουργεί μια σειρά από ζητήματα σε παραγωγικό επίπεδο και για τα επόμενα χρόνια, εφόσον δεν βρεθεί λύση και αφορά στην μεγάλη έλλειψη εργατών γης. Ηχηρές δηλώσεις έκανε στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του ΠΑΛΜΟΣ 90,5 ο Άγγελος Κοροβήλας Πρόεδρος Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και ήταν καταπέλτης. Τα ελληνικά χωράφια έχουν ξεμείνει από εργατικά χέρια, με το πρόβλημα να είναι τεράστιο από την έλλειψη 25.000 εργατικών χεριών.

Όπως αναφέρει "ο κόμπος έφτασε στο χτένι καθώς 2 βασικοί παράγοντες εξανεμίζουν τον πρωτογενή τομέα: το πρώτο ότι υπάρχει πρόβλημα από το αυξημένο κόστος παραγωγής και το δεύτερο με τους εργάτες γης. Το ρεύμα έχει αύξηση 200%, τα καύσιμα 50% το πυρηνόξυλο που χρησιμοποιούν στα θερμοκήπια και αυτό έχει αύξηση 50%.

Τα λιπάσματα έχουν αυξηθεί κατά 80-150% ανάλογα τον τύπο, καθώς και τα φυτοφάρμακα (40%), οι σπόροι (30%) τα νάυλον κάλυψης (30%) και τα υλικά συσκευασίας (40%).

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών, που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των καλλιεργειών, τον διπλασιασμό των ημερομισθίων, την αύξηση τιμών στον καταναλωτή. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν στα ίδια επίπεδα και αρκετές φορές έχουν πτωτική τάση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Επίσης πρόσφατα ανακοινώθηκε η αύξηση των εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 10%."

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/sci8x6isWCQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages