Kλιμάκιο του ΚΚΕ στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας με αυτοψία στο κτίριο για την πτώση σοβάδων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Kλιμάκιο του ΚΚΕ στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας με αυτοψία στο κτίριο για την πτώση σοβάδων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κακή κατάσταση των κτιριακών υποδομών και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Γυμνάσιο της Κυπαρισσίας διαπίστωσε κλιμάκιο το ΚΚΕ αποτελούμενο από τη Ειρήνη Κουκούμη, υποψήφια βουλευτή και την πολιτικό μηχανικό Κατερίνα Τσιγκάνου κατά τη σημερινή τους (23-2-2023) επίσκεψη στο Σχολείο και την ενημέρωση που είχαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Με αφορμή το προ 15θήμερου περιστατικό της πτώσης σοβάδων από μπαλκόνι πάνω από την κύρια είσοδο του κτιρίου –ευτυχώς όχι σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου που ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί –αναδείχτηκαν και μια σειρά άλλα προβλήματα που σε συνδυασμό και με την παλαιότητα του κτηρίου (έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950) αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, όχι μόνο δεν μπορεί κανείς να μιλά για ένα ασφαλές και υγιεινό σχολικό περιβάλλον, αλλά καθίσταται άκρως επικίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, γι αυτό και η έντονη ανησυχία τους.

Νερά που όταν βρέχει μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία των καθηγητών λόγω της παλαιότητας των κουφωμάτων, τουαλέτες σε άθλια κατάσταση με χαλασμένα καζανάκια και βρύσες, δυσοσμίες από τα φρεάτια της κεντρικής αυλής, λιμνάζοντα βρόχινα νερά στην κεντρική είσοδο κι έξοδο των παιδιών όταν βρέχει, μπασκέτες επικίνδυνες, έλλειψη μπάρας για ΑμεΑ και μέτρων πυροπροστασίας, έλλειψη κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα ενός «σύγχρονου» Σχολείου, εν έτει 2023.

Παρόλο που όλα αυτά είναι γνωστά στους αρμόδιους φορείς (Κράτος-Περιφέρεια-Δήμο) δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι σήμερα για την αντιμετώπισή τους. Η μόνιμη επωδός: «Δεν υπάρχουν λεφτά».

Κι ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για ασφαλή και σύγχρονα Σχολεία, βρίσκεται άφθονο χρήμα για τις επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εφοπλιστών, τραπεζών. Κι επειδή όλα μπαίνουν στη ζυγαριά ¨κόστους-οφέλους¨ και το σχολείο δεν είναι άμεσα «ανταποδοτικό», μένει ο ¨φτωχός συγγενής¨ του κρατικού προϋπολογισμού απ΄ όλες τις μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις.

Εδώ έρχεται να «κουμπώσει» και η αντιδραστική αξιολόγηση που προώθησε η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο Γαβρόγλου κι επιχειρεί να εφαρμόσει σήμερα η Κυβέρνηση της ΝΔ με το νόμο της Κεραμέως που θέτουν ως ένα από τα κριτήρια την αναζήτηση χορηγών για να καλύπτουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους και να μην οδηγούνται στην κατηγοριοποίηση και την υποβάθμισή τους ή ακόμα και στο κλείσιμό τους.

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν όλους, όσους ανησυχούν γι΄ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Με κοινό αγωνιστικό μέτωπο γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών μπορούμε να φτιάξουμε ένα Σχολείο των σύγχρονων αναγκών και των ονείρων μας.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην διεκδίκηση και στην επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages