Θλίψη και οργή των κατοίκων στους Γαργαλιάνους για τις φόλες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Θλίψη και οργή των κατοίκων στους Γαργαλιάνους για τις φόλες



Θλίψη και οργή προκαλούν σε κατοίκους των Γαργαλιάνων οι φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι στην περιοχή, δολοφονώντας τις προηγούμενες μέρες περισσότερα από δέκα σκυλιά.

Το μπαράζ εγκληματικών ενεργειών έγινε γνωστό από δημοσιεύσεις στο facebook το Σάββατο. «Φόλες. Ενημερωθήκαμε το μεσημέρι ότι στην περιοχή Πηγάδια Γαργαλιάνων έως και την περιοχή Μπάρλα έχουν ρίξει φόλες και υπάρχουν νεκρά ζώα. Σε αυτοψία που κάναμε, βρήκαμε αρκετά ζώα νεκρά και σε συζήτηση που κάναμε με άτομα που έχουν κτήματα στην περιοχή, μάθαμε ότι υπάρχουν και αρκετά σκυλιά που αγνοούνται από χθες. Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων. Θλίψη και Οργή… Τίποτα άλλο…», δημοσίευσε κάτοικος το απόγευμα του Σαββάτου με φωτογραφίες από τα δολοφονημένα σκυλιά.

Τη δε Κυριακή το πρωί πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ο απολογισμός από χθες βράδυ είναι άλλα 3 σκυλιά νεκρά και ένα ακόμα που έχει χαθεί. Όλα αυτά στην περιοχή του Ασκητή!».

Το βράδυ του Σαββάτου στη Δημόσια Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων έγινε η εξής δημοσίευση: «Δύσκολη ημέρα δυστυχώς σήμερα. Αφού περνάς μια εβδομάδα με όμορφα συναισθήματα, βλέποντας τους συνδημότες σου να προσφέρουν από καρδιάς βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Τα μέλη του συλλόγου μας να καθαρίζουν την όμορφη παραλία του Ματιού σήμερα Σάββατο… λαμβάνεις τηλέφωνο ενημέρωσης για την ομάδα του συλλόγου μας, της Ζωοφιλίας… Φόλες σε ένα μεγάλο μέρος αγροτικής – τουριστικής περιοχής (από Πηγάδια μέχρι διασταύρωση Μπάρλα) και αρχίζεις με τα παιδιά της ομάδας οδοιπορικό φρίκης. Περίπου 10 ζώα νεκρά και άλλα τόσα περίπου να έχουν χαθεί τα ίχνη τους…

Τι να πω, λυπάμαι πολύ που και αυτή η πράξη το πιο πιθανόν να μείνει ατιμώρητη… Όποιοι έχουν ζώα στην περιοχή, ας κάνουν ένα τσεκ και μεγάλη προσοχή για κάποιες ημέρες, μήπως υπάρχει και τίποτα ξεχασμένο.

Έχουν ενημερωθεί η Αστυνομία, οι τοπικές Αρχές και έπεται ο Δήμος. Αυτά, με μεγάλη προσοχή και σύνεση».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages