ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Ξεκινά η διαδικασία για την χρηματοδότηση σχετικά με το μεγάλο οδικό έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε γνωστή την πρόθεση του να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό.

Ουσιαστικά με την ανακοίνωση αυτή ξεκινά η διαδικασία υποβολής προτάσεων από την ΕΥΔΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ) προκειμένου το έργο να καλύψει την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, όπως γίνεται σε κάθε τέτοιο έργο.

Η ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης προς τη ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ, εκδίδεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της ασφάλειας των οδικών υποδομών της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και κατόπιν έγκρισης της αίτησης υπαγωγής του κάτωθι έργου στις διατάξεις του ν. 3389/2005 (Α΄ 232) από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2023. Μετά θα θα γίνει σχετική ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή της πρότασης.

Ο διαγωνισμός για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με ΣΔΙΤ» είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ανακήρυξη του αναδόχου. Αυτό θα σημάνει την έναρξη της προσυμβατικής περιόδου του μεγάλου οδικού έργου για τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί ο προσωρινός ανάδοχος και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης της σύμβασης και αποστολής της προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στην Πελοπόννησο

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο στην νότια Πελοπόννησο και το δεύτερο μεγαλύτερο για την ευρύτερη περιοχή, πίσω από το Πάτρα-Πύργος. Εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, η σύμβαση ΣΔΙΤ μπορεί να υπογραφεί το πρώτο τετράμηνο του 2023.

Το ανάδοχο σχήμα είναι ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ που κατάφερε να επικρατήσει στον σχετικό διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται πως η δημοπράτηση του έργου ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου 2019 με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η διάρκεια του ορίστηκε σε 30 χρόνια, τέσσερα εκ των οποίων αφορούν την περίοδο κατασκευής. Το κόστος του έργου με τον αναλογούντα ΦΠΑ στο σύνολο της περιόδου εκτιμήθηκε σε 312,23 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια της σύμβασης της ΣΔΙΤ θα είναι 360 μήνες (30 χρόνια).

Σημειώνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει:
Τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών,
Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ,
Την προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ κάθετου οδικού δικτύου,
Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ,
Την κατασκευή 12 γεφυρών
Πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α.
Κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

πηγή: www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages