Επίσκεψη Κατρίτση στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης μετά τις διαμαρτυρίες αλιέων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη Κατρίτση στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης μετά τις διαμαρτυρίες αλιέων


Στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης βρέθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Ακης Κατρίτσης όπου ενημερώθηκε από τους αλιείς για την πορεία του έργου, το οποίο έχει μεγάλη καθυστέρησ
η. Ο κ. Κατρίτσης δήλωσε ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα που έχουν οι αλιείς και έκανε “’έκκληση στις εμπλεκόμενες Αρχές να δείξουν ενδιαφέρον για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της Ανάπτυξης Λιμένος Μαραθόπολης”. 
Αναλυτικά ο κ. Κατρίτσης δήλωσε: “Το πρωί της Παρασκευής ανταποκρινόμενος αμέσως στο κάλεσμα των αλιέων και κατοίκων της Μαραθόπολης βρέθηκα στο λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης όπου για άλλη μια φορά έχουν σταματήσει να εκτελούνται εργασίες. Οι αλιείς και κάτοικοι με ενημέρωσαν διεξοδικά για την πορεία του έργου, το οποίο έχει μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών υλοποίησής του και μόνο ένα μικρό ποσοστό των προβλεπόμενων στη μελέτη έχει κατασκευαστεί. Άκουσα τους ανθρώπους του μόχθου και της προόδου της Μαραθόπολης να μιλάνε με αγωνία, πόνο και αγανάκτηση γιατι διαπιστώνουν ότι το λιμάνι του Μαράθου από όνειρο ζωής έχει μετατραπεί σε «γιοφύρι της Άρτας» που δεν ολοκληρώνεται με συνέπειες οι ίδιοι να χάνουν το μοναδικό εισόδημά τους για τις οικογένειές τους αλλά και να μην υπάρχει λιμάνι σε λειτουργία για να μπορούν να δένουν, εκτός από τα αλιευτικά σκάφη, και τουριστικά σκάφη.
 Η Μαραθόπολη υπάρχει και έχει στηριχθεί στην οικονομία από την αλιεία των ψαράδων μας και επίσης από τον τουρισμό. Με τις εργασίες να μην εξελίσσονται ομαλά και να μην ολοκληρώνονται πλήττεται η Μαραθόπολη και η περιοχή, οικονομικά, κοινωνικά και τουριστικά. Η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου μηδενίζει το εισόδημα των αλιέων και απαξιώνει την αλιεία στην περιοχή. Τάσσομαι με το μέρος τους, είμαι μαζί με τους αλιείς της Μαραθόπολης, καταλαβαίνω το δίκαιο αίτημά τους να ολοκληρωθεί σωστά και όσο πιο γρήγορα του έργο και να τους χορηγηθεί αποζημίωση έως ότου ολοκληρωθεί το έργο και μπορέσουν να δουλέψουν με τα σκάφη τους. Κάνω έκκληση στις εμπλεκόμενες Αρχές και τους φορείς να δείξουν ενδιαφέρον και να επισπεύσουν την ολοκλήρωση του έργου Ανάπτυξη Λιμένος Μαραθόπολης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages