Δεν εγκρίθηκε σύμβαση για Αθλητικό Κέντρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Δεν εγκρίθηκε σύμβαση για Αθλητικό Κέντρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 


Όχι στην τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο «Δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας» είπε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων εξέφρασε επιφυλάξεις και ψήφισε κατά, τονίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πάρει μια απόφαση χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Σημείωσαν επίσης πως δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο όπως έχει βαφτιστεί, αλλά για χώρο αθλοπαιδιών. Επίσης για το έργο που προτείνεται και είναι 1,3 εκ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί μόνο 300.000, που είναι για την περίφραξη και το στρώσιμο με χαλίκι, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος είχε αγοραστεί από την Περιφέρεια για να γίνει Διοικητήριο και αυτό πλέον αλλάζει.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος τόνισε ότι στο σημείο θα γίνει ένας αθλητικός χώρος με γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5x5, όργανα γυμναστικής, παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής, κάτι που έχει ανάγκη η πόλη της Κυπαρισσίας.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν, ο Γιάννης Μερκούρης αναρωτήθηκε γιατί δεν το πέρασαν από το Τοπικό Συμβούλιο και πώς άλλαξε η επιλογή για την οποία είχε αγοραστεί ώστε να γίνει Διοικητήριο. Τόνισε ακόμη πως στην ΠΕ 3 προβλέπεται χώρος για αθλητικές δραστηριότητες.
Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου τόνισε πως δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο, καθώς αθλητικό κέντρο σημαίνει οργανωμένα γήπεδα, αλλά για χώρο αθλοπαιδιών. Ανέφερε και η ίδια για την αρχική απόφαση της Περιφέρειας να γίνει Διοικητήριο και αναρωτήθηκε για ένα έργο 1,3 εκ. με εξασφαλισμένα μόνο 300.000 ποιος εξασφαλίζει ότι θα γίνει, με τον κ. Βλάχο να απαντά ότι το εξασφαλίζει ο κ. Νίκας.
Συνεχίζοντας η κ. Παναγιωτόπουλου τόνισε: «Όταν μας φέρετε όλο το ποσό θα το ψηφίσουμε, εμείς αναθέματα δεν ψηφίζουμε, ούτε τις προεκλογικές σας αγωνίες θα τις πληρώσει ο κόσμος της Τριφυλίας» και πρότεινε αν θέλουν να κάνουν κάτι για τον αθλητισμό να φτιάξουν ένα γήπεδο «μπαλόνι» που κοστίζει μόνο 200.000. Απαντώντας ο κ. Βλάχος σημείωσε πως για 20 χρόνια ο χώρος αυτός δεν ήταν ανάθεμα και συμπλήρωσε πως έχουν κάνει πρόταση ύψους 1,3 εκ. ευρώ το γήπεδο της Κυπαρισσίας να γίνει αθλητικό κέντρο.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος είπε πως αυτός ο χώρος ήταν να γίνει Διοικητήριο όπως είχε προτείνει ο κ. Δράκος -«αυτό θα ήταν αναπτυξιακό έργο για την Τριφυλία και την Κυπαρισσία, αυτό που προτείνετε είναι λύση ανάγκης όταν έχετε εξασφαλίσει μόλις το 1/5 της χρηματοδότησης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε πως ο χώρος επί 20 χρόνια είχε γίνει σκουπιδότοπος και τώρα παρουσιάζεται μια ευκαιρία να αξιοποιηθεί και να δώσει μια διέξοδο στα παιδιά.
Ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι βάζουν ψευτοδιλήμματα να γίνει αθλητικό κέντρο ή Διοικητήριο και είπε ότι «έπρεπε να είχαμε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου».
Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα γίνει στο χώρο ούτε από το Τοπικό Συμβούλιο ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι πρέπει να το συζητήσει το Τ.Σ. και να πάρουν την εισήγησή του.
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς επεσήμανε πως είναι ένα θέμα που χρονίζει και πως η αρχική απόφαση ήταν και η πιο σωστή.    Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages