Κατασκευή 3 ισόπεδων κόμβων και διαβάσεων στην περιοχή της Γιάλοβας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Κατασκευή 3 ισόπεδων κόμβων και διαβάσεων στην περιοχή της Γιάλοβας

 



Η εκτέλεση έργου ύψους 1.550.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από την ΤΕΜΕΣ, θα ξεκινήσει να υλοποιείται στην 9η εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσία- Πύλου – Μεθώνης, παρά τα όρια της περιοχής ΠΟΤΑ Πύλου, για την κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων και δύο σηματοδοτούμενων διαβάσεων στην περιοχή της Γιάλοβας. Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας «Α.Π. Μαραγκάκης Έργα Πρασίνου Α.Ε.», την οποία επέλεξε η ΤΕΜΕΣ, υπογράφηκε μόλις χθες και το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών. Το δε έργο θα εξυπηρετήσει τη διασύνδεση των τουριστικών εγκαταστάσεων των Costa Navarino: Navarino Waterfront, Navarino Bay και Navarino Hills.

Το Μάιο του 2022 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε δεκτή την πρόταση της ΤΕΜΕΣ για εκτέλεση του δημόσιου έργου «Τροποποίηση υφιστάμενης 9ης Εθν. Οδού Πύργου- Κυπαρισσία- Πύλου- Μεθώνης παρά τα όρια της περιοχής ΠΟΤΑ Πύλου Π.Ε. Μεσσηνίας, με την κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων (Κ1- Κ2- Κ3) και δύο σηματοδοτούμενων διαβάσεων». Τον Ιούλιο, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας, εγκρίθηκε η κατασκευή της σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών με μπουτόν (κομβία πίεσης πεζών), η επαναδιαγράμμιση – κατακόρυφη σήμανση (ρυθμιστική και πληροφοριακή) του υφιστάμενου τρισκελούς ισόπεδου κόμβου και ο αποκλεισμός με εύκαμπτα κολωνάκια της δημοτικής (αγροτικής) οδού μήκους περίπου 110 μ.
Τα έργα θα εκτελεστούν από τον εργολήπτη Δημοσίων Έργων «Α.Π. Μαραγκάκης – Έργα Πρασίνου Α.Ε.», που είναι επιλογή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η δαπάνη τους θα πληρωθεί σε αυτόν απευθείας από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.
Ακολούθως, το Νοέμβριο, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εταιρεία ως οριστικό ανάδοχο, ενώ το σύνολο του έργου που θα εκτελεστεί αποτελεί δημόσιο έργο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση τριών ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων παρά τα όρια της περιοχής ΠΟΤΑ Πύλου, επί της υφιστάμενης 9ης εθνικής οδού Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία- Πύλος-Μεθώνη, στο τμήμα Γιάλοβας-Πύλου και της εθνικής οδού Καλαμάτας-Πύλου, πλησίον των ορίων της περιοχής ΠΟΤΑ Πύλου (Ναvarino Bay).
Συνολικά θα κατασκευασθούν ένας ισόπεδος κυκλικός κόμβος, ένας ισόπεδος τετρασκελής κυκλικός κόμβος κι ένας ισόπεδος τρισκελής κόμβος, επί της υφιστάμενης εθνικής οδού, στο τμήμα Γιάλοβας-Πύλου στα περίχωρα του οικισμού Πύλου.
Για τη διαμόρφωση των τριών κόμβων προτείνονται επεμβάσεις ήσσονος σημασίας στις υφιστάμενες εθνικές οδούς και σε συγκεκριμένο μήκος για κάθε συμβαλλόμενο οδικό κλάδο.
Οι περισσότερες επεμβάσεις αναμένεται να γίνουν για την κατασκευή του τετρασκελούς ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
Για τη διαμόρφωση των τριών ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων δεν απαιτούνται πρόσθετες απαλλοτριώσεις, καθώς αυτοί χωροθετούνται εξ ολοκλήρου εντός του ορίου απαλλοτρίωσης της υφιστάμενης 9ης Ε.Ο. (στο τμήμα Γιάλοβας-Πύλου) και γηπέδων ιδιοκτησίας των εταιρειών που διαχειρίζονται τις υφιστάμενες, αλλά και μελλοντικά αναπτυσσόμενες τουριστικές εγκαταστάσεις.
Οι επεμβάσεις στις εθνικές οδούς Γιάλοβας-Πύλου και Καλαμάτας-Πύλου θα είναι τοπικές και ήσσονος σημασίας.

Πηγή: Εφημερίδα “Θάρρος”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages