Ανάκληση όλων των αποφάσεων της Ο.Ε. αποφάσισε το Δ.Σ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για την πλατεία Γαργαλιάνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ανάκληση όλων των αποφάσεων της Ο.Ε. αποφάσισε το Δ.Σ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για την πλατεία Γαργαλιάνων


 
Την ανάκληση όλων των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούν στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων αποφάσισε προχθές, με συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, παρόντος και του προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, ύστερα από συζήτηση από την οποία ωστόσο απουσίαζαν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, ενώ από τη διοίκηση παρών ήταν μόνον ο πρόεδρος του Σώματος.

Πρώτο θέμα στη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση του Σώματος, 6η τακτική δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας ήταν «Επί αιτήσεως δεκαοκτώ δημοτικών συμβούλων σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων».

Στην εισήγησή του ο Στάθης Ανδρινόπουλος έκανε αναδρομή στο ιστορικό από ενάρξεως του θέματος της ανάπλασης της πλατείας των Γαργαλιάνων, μέχρι και σήμερα, με αναφορά στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής και σχολιασμό αυτών, καθώς και στις προσφυγές που έχουν ασκηθεί και την Απόφαση 19 (Πρακτικό 10/19-12-2022) της Β’ Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 ν. 3463/2006 με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία είχε κριθεί ως νόμιμη απόφαση τροποποίησης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού έτους 2021 με εγγραφή ιδίων πόρων στο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας είχε αποφασίσει αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγηθείσα συνεδρίαση, εκτός θέματος, ο δήμαρχος ο οποίος ήταν παρών αναφέρθηκε σε άσχετο ζήτημα προ ημερήσιας διάταξης στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023, όπου ψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης χωρίς τους ίδιους πόρους στην ανάπλαση της πλατείας, λέγοντας πως «φέρατε λάθος Τ.Π. και το στέλνουν πίσω να διορθωθεί…», προκαλώντας ερωτήματα της αντιπολίτευσης πόθεν γνωρίζει απόφαση της Αποκεντρωμένης που δεν έχει κοινοποιηθεί και δημοσιευθεί…

Ο πρόεδρος του Σ.Κ. Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου που είναι κατά του συγκεκριμένου σχεδίου και της μακέτας ανάπλασης που είχαν δει, τονίζοντας πως τον στενοχωρεί που αποχώρησε συμπολίτευση.

Έπειτα από τοποθετήσεις και δημοτικών συμβούλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το Δ.Σ. Τριφυλίας αποφάσισε:

1. Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που έχουν ληφθεί μετά την απόφαση 160/10-12-2021 του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι αντίθετες με αυτήν.

2. Να υλοποιηθεί η απόφαση 25/23-2-2021 του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία καθορίζονται τα εξής:

Α. Να μην υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης της πλατείας των Γαργαλιάνων στο Πράσινο Ταμείο και σε κανένα πρόγραμμα (Α.Ο.Ε. 31/19-2-2021). Β. Να ανακληθεί η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Γ. Να αναζητηθεί και να προταθεί για χρηματοδότηση άλλος χώρος στην πόλη των Γαργαλιάνων (περιβάλλων χώρος τουριστικού Ξενώνα, περιοχή κέντρου πλην πλατείας κ.λπ.) ο οποίος θα προκύψει έπειτα από διαβούλευση και σχετική πρόταση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων.

Δ. Να συντηρεί και να βελτιώνει την κατάσταση της πλατείας η Δημοτική Αρχή με ιδίους πόρους και να μη διαθέτει γι’ αυτόν το σκοπό χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα με τα οποία μπορούν να καλυφθούν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες.

3. Να ανακληθεί η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής, απόφαση 166/20-7-2021 προς το Πράσινο Ταμείο και να υποβληθεί νέα πρόταση, όπως καθορίσθηκε με την απόφαση 25/23-2-2021 του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη χαθεί η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος.

4. Να υλοποιηθεί η απόφαση 1/27-1-2023 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος 2023 και να προγραμματίσει σύντομα η Δημοτική Αρχή συνεδρίαση του Δ.Σ. για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2023.

5. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή με βάση και την απόφαση της Β’ Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 ν. 3463/2006 να δει με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων.

Να μην προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου και να αναλογιστεί τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επιβαρύνουν το Δήμο σε περίπτωση ακύρωσης του έργου από τα αρμόδια όργανα στα οποία έχουν γίνει προσφυγές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages