Αλβανία: Υπό κράτηση πλήρωμα τάνκερ με ρωσικό πετρέλαιο μετά από λιμάνια στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Αλβανία: Υπό κράτηση πλήρωμα τάνκερ με ρωσικό πετρέλαιο μετά από λιμάνια στη Μεσσηνία

 



Οι αρχές της Αλβανίας συνέλαβαν τάνκερ που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο, παραβιάζοντας τις κυρώσεις.

Το τάνκερ μετέφερε 22.500 τόνους πετρελαίου, που φέρονται να προέρχονταν από τη Ρωσία, και οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση το πλήρωμα για παραβίαση του δυτικού εμπάργκο, ανακοίνωσε σήμερα η αλβανική αστυνομία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το τάνκερ πετρελαιοειδών και χημικών, νηολογίου Λιβερίας, συνελήφθη στην παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Συλλήψεις για παραβίαση των κυρώσεων

«Από τα πρώτα βήματα της έρευνας υπάρχει η υποψία ότι αυτό το φορτίο πετρελαίου προέρχεται από χώρες που τελούν υπό πετρελαϊκό εμπάργκο, ειδικά από τη Ρωσία», ανέφερε η αστυνομία.

«Το τάνκερ αναχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται να φορτώθηκε με πετρέλαιο στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας από άλλο δεξαμενόπλοιο με ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ», όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο επικαλούμενο την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Αλβανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η αλβανική αστυνομία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης – με την κωδική ονομασία Embargo – συνέλαβε τα 22 μέλη του πληρώματος για περαιτέρω έρευνα.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.iefimerida.gr πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages