Απάντηση Υπουργείου Υποδομών για διάνοιξη εξόδου στον Μελιγαλά στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Απάντηση Υπουργείου Υποδομών για διάνοιξη εξόδου στον Μελιγαλά στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας


 Καρνέσης: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δώσει εντολή προς τον Παραχωρησιούχο για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών»

“Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δώσει εντολή προς τον Παραχωρησιούχο για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση του υπόψη Ημικόμβου Μελιγαλά”. Αναφέρει μεταξύ άλλων η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλουλ

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης:

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής ερώτησης του θέματος που μας στάλθηκε με το παραπάνω σχετικό σας πληροφορούμε τα κάτωθι:

  1. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρίνει σκόπιμη την κατασκευή ημικόμβου στην περιοχή Μελιγαλά του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας περί τη στη Χ.Θ. 215+600 (στην κατεύθυνση από / προς Τρίπολη).
  2. Προϋπόθεση για την κατασκευή αυτή αποτελεί η προηγούμενη εκπόνηση των αναγκαίων προμελετών για την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, να εγκριθούν οι αναγκαίοι περιβαλλοντικοί όροι.
  3. Με δεδομένο ότι μετά την υλοποίηση του υπόψη Ημικόμβου Μελιγαλά θα υφίσταται η δυνατότητα παράκαμψης του μετωπικού σταθμού διοδίων Καλαμάτας, είναι αναγκαία και η κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στους κλάδους του μελλοντικού ημικόμβου Μελιγαλά.
  4. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δώσει εντολή προς τον Παραχωρησιούχο για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση του υπόψη Ημικόμβου Μελιγαλά σύμφωνα με τα παραπάνω.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Εσωτερική Διανομή:                                                                                 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Φ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages