ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ υπόσχονται μελέτη στο Τμήμα Σαμικό-Γιαννιτσοχώρι για το Πύργος- Καλό Νερό -Τσακώνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ υπόσχονται μελέτη στο Τμήμα Σαμικό-Γιαννιτσοχώρι για το Πύργος- Καλό Νερό -Τσακώνα


 Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, την Γενική Γραμματέα κα Μαρία-Έλλη Γεράρδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Καρνέση είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, όπου και συζητήθηκαν οδικά έργα που αφορούν τη Μεσσηνία.

Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειόνονται τα εξής:

Σήμερα, 21/2/2023 επισκέφθηκα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και είχα κοινή συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, την Γενική Γραμματέα κα Μαρία-Έλλη Γεράρδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Καρνέση.

Από την συζήτηση προέκυψαν:

-Για τον Οδικό Άξονα Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει οριστική κατακύρωση του διαγωνισμού και άμεση διαβίβαση του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι απαλλοτριώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την στιγμή, γίνονται τα Κτηματολόγια, ώστε να υποβληθεί αίτημα στο Δικαστήριο, για προσδιορισμό δικασίμου, εντός ενός μηνός με το 7Α.

Αν χρειαστεί θα γίνει και επίταξη.

-Για τον Οδικό Άξονα, Πύργος- Καλό Νερό -Τσακώνα, γίνεται η Περιβαλλοντική Μελέτη, στο Τμήμα Σαμικό-Γιαννιτσοχώρι.

Στο Καλό Νερό-Τσακώνα δεν αλλάζουν οι Μελέτες και η διατομή όλου του άξονα, από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα θα είναι 17 μέτρα, με διαχωριστική στη μέση.

Μέχρι το τέλος του 2023, θα έχει τελειώσει η Μελέτη και το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα έχουμε περιβαλλοντικούς όρους και στη συνέχεια θα αναζητηθεί ο τρόπος κατασκευής του έργου, με πιθανότερο, αυτόν, που υλοποιείται σήμερα και το Πάτρα-Πύργος.

H Έξοδος, του Αυτοκινητοδρόμου Τσακώνας-Καλαμάτας, στην Βιομηχανική Ζώνη Μελιγαλά, θα ΑΝΟΙΞΕΙ, με κατηγορηματική διαβεβαίωση του Υφυπουργού, ύστερα και από σύμφωνη γνώμη και απόφαση του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

Αυτό θα γίνει, μετά την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων και οι εργασίες θα εκτελεστούν, από την ίδια Κοινοπραξία, που θα κατασκευάσει, τον Οδικό Άξονα, Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη.

Ευχαρίστησα την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και τον κ. Γιάννη Καρνέση, για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και την συμβολή τους, στην ολοκλήρωση των οδικών έργων της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages