Παράταση για τη βελτίωση του τμήματος Κυπαρισσία- Περδικονέρι- Χριστιάνοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Παράταση για τη βελτίωση του τμήματος Κυπαρισσία- Περδικονέρι- Χριστιάνοι


 Παράταση, αλλά με ποινική ρήτρα στον ανάδοχο του έργου βελτίωσης –συντήρησης της 19ης επ. οδού (τμήμα Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιάνοι) ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και ανάδοχος εργολάβος είναι ο Ιωάννης Αργυράκης με μέση έκπτωση 55,28%. Η αρχική προθεσμία περαίωσης ήταν το Δεκέμβριο του 2020, ενώ είχε δοθεί παράταση έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.

Το έργο προβλέπει επεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα που έχει μήκος 8,2 χλμ., με διαπλατύνεις τμημάτων και γεφυριών και άλλες εργασίες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί όλες οι εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, δηλαδή το 95% περίπου του συμβατικού αντικειμένου και υπολείπονται εργασίες σήμανσης.

Ο ανάδοχος ζήτησε τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου έως την 31η Μαρτίου 2022, για την αποπεράτωση των ασφαλτικών εργασιών, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι συνθήκες ήταν δυσμενείς για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών, αλλά και για τη σύνταξη του 3ου ΑΠΕ για την τακτοποίηση ποσοτήτων, ο οποίος θα απαιτούσε έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου.

Όμως, κατά την άποψη των υπηρεσιών οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν διότι, αφενός, μπορούσε να εκτελέσει ασφαλτικές εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2021, αλλά και το Δεκέμβριο του 2021, όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, και, αφετέρου, έχει ήδη εγκριθεί ο 4ος ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages